Szponzorált tartalom

felepulok.hu
felepulok.hu

Az alkoholbetegség egy komoly és nehéz probléma. Egy olyan helyzet, ami soha nem csak egyetlen embert érint, hanem közvetetten ugyan, de a hozzátartozókat is. Az Alkoholbetegség felismerését nehezíti az, hogy a közhiedelem szerint alkoholista az az ember, aki magatehetetlenül fetreng az utcán, pedig ennél sokkal veszélyesebb fajtája is van.

Ha úgy érzed, nem vagy eléggé tájékozott az alkoholizmussal kapcsolatos kérdésekben, ajánlom, hogy olvasd el a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg oldalon található cikket. Ez ugyanis segít abban, hogy választ kapj a legalapvetőbb kérdésekre.

A felepulok.hu weboldal nem csak tájékoztatást, hanem segítséget is ad

A felepulok.hu egy olyan internetes oldal, aminek első célja bemutatni a Felépülők közösségét és a Felépülők Családi Felépülési Központot, ami egy Szőcön található alkohol elvonó intézmény. A központ tehát egy olyan hely, ahol azoknak az embereknek segítenek, akik alkoholproblémával küzdenek, de szeretnének kilábalni a nehéz helyzetből.

A Felépülők közösségének tagjai egytől egyig képzett addiktológiai szakemberek. Ez pedig azt jelenti, hogy rendelkeznek azzal a tudással, ami ahhoz kell, hogy segítsenek az alkoholproblémával küzdőknek. Emellett pedig maguk is olyan emberek, akik korábban alkoholbetegségben szenvedtek, de már felépültek belőle. Szakmai tapasztalatuk és hozzáértésük mellett így pontosan tudják azt is, hogy milyen nehéz megélni ezt a helyzetet belülről, akár „csak” hozzátartozóként is.

A felepulok.hu csapata többféleképpen is kínál segítséget azoknak, akiknek erre van szüksége. Biztosítanak állapotfelmérést. És kérhetsz tőlük egyéni és családi konzultációt is Budapesten vagy Veszprémben. A legnagyobb fegyverük azonban egy 28 napos komplex felépülési program.

Ez a program tulajdonképpen egy elvonó kúra, amelynek során a résztvevők megtanulhatják, hogyan építhetnek fel egy olyan életet maguknak, ami annak ellenére is boldogsággal teli, hogy nem szerepel benne az alkohol. Ehhez szakmai szempontból az ún. Minnesota-modellt alkalmazzák, amelyet már 1949 óta sikeresen alkalmaznak világszerte az alkoholproblémák megoldásában. A 28 napos program során a gyógyulni vágyók teljes ellátást kapnak a Felépülők Családi Felépülési Központban, ahol a hétvégi látogatások alkalmával a hozzátartozók is megtanulhatják, nekik mi a feladatuk családtagjuk küzdelmének támogatásában. A program vége után a Felépülők közössége az ott résztvevőknek ingyenes utógondozást is nyújt, így attól sem kell félni, hogy mi lesz a 28 nap után.

A Felépülők csapatával, a Minnesota-modell pontos működési elvével, valamint a 28 napos program és az egyéb szolgáltatások részleteivel és áraival a felepulok.hu weboldalon alaposan megismerkedhetsz. Ha pedig segítségre van szükséged, akár azonnal is felveheted a kapcsolatot valamelyik munkatárssal az oldalon megtalálható elérhetőségek valamelyikén.

Ha megbízható forrásból szeretnél tájékozódni, olvasd a felepulok.hu cikkeit

A felepulok.hu tehát alapvetően egy olyan weboldal, ami egy olyan csapatot mutat be, amelynek fő célja az alkoholbetegség legyőzésében való segítségnyújtás. A weboldal minden pontjából árad a derű és a jókedv, ugyanakkor fontos, hogy nem kertelnek és nem szépítenek. A felepulok.hu például egyetlen pillanatig sem állítja, hogy az alkoholbetegség a klasszikus értelemben véve gyógyítható. Éppen ezért használják a közösség tagjai a felépülés szót, amely egy új, alkoholmentes élet felépítésére utal.

A segítségnyújtás mellett a felepulok.hu weboldal blogján keresztül az alkoholizmussal kapcsolatos tájékoztatásban is hatalmas szerepet vállal. A felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg oldalon található cikkükben például egészen az alapoktól indítva írják le, hogy pontosan mit jelent az, ha valaki alkoholista, milyen jelei és típusai vannak ennek a betegségnek, és ki az, akiért még nem kell aggódnunk. Továbbá a felepulok.hu/blog/13-az-alkoholizmus-fokozatai-hol-kezdodik-valojaban-az-alkoholbetegseg abban is segít, hogy laikusként is fel tudjuk ismerni azokat a jeleket, amik alkoholproblémára utalhatnak. Az alapvető infókat megosztó cikkek mellett a blogon találunk speciálisabb, komolyabb témákat tárgyaló cikkeket is, például olyan írást, ami az alkoholista szülők mellett felnövő gyermekekről szól.

A felepulok.hu weboldal egyik legfontosabb üzenete pedig egyértelműen az, hogy az alkoholbetegség nagyon nehéz, de megfelelő szakmai segítséggel és akaraterővel fel lehet épülni belőle. Továbbá szintén nagyon fontos üzenete az is, hogy alkoholprobléma esetén nem gáz dolog, ha valaki segítséget kér.

Te úgy érzed, hogy szükséged lenne a Felépülők segítségére? Keresd őket a weboldalon keresztül!