Szponzorált tartalom

fogszabályzó fajták
fogszabályzó fajták

A fogszabályzás egy egyszerű és egyértelmű témának tűnik, de most elárulom, hogy vannak fogszabályzó fajták és nem csak esztétikai kérdés, hogy foglalkozunk-e ezzel a kérdéssel vagy sem.

A fogszabályzás alatt nem csak egy szép fogsor elérése a cél, hanem az is, hogy az álkapocs megfelelően érintkezzen. Ezt én is a Fogorvos Budapest oldalán olvastam, ott találtam egy cikket a témával kapcsolatban és meglepődtem, mert eddig abban a hitben éltem, hogy az esztétika az egyetlen cél ilyenkor.

De, mint megtudtam a fogorvosbudapest.info oldalon, célja még a helyes rágófunkciók kialakítása, a fogívek megfelelő formájának elérése, az állcsontok és fogak rendellenességeinek kiküszöbölése. Szóval ehhez igazodnak a fogszabályzó fajták is, legalábbis gondolom én.

Léteznek kivehető fogszabályzó fajták, ezeket éjszakára kell használni és főleg a legkisebbeknek lehet segítség, hogy kiküszöböljenek gondokat. Kamaszkorban, amikor nagy fejlődésen megy át a kiskamasz, könnyebb lehet még terelgetni a csontokat egy rögzített készülékkel, illetve felnőtt korban is az állandó fogszabályzó az elterjedtebb.

A fogszabályzó fajtáktól függetlenül minden esetben személyre szabott, hogy kinek mennyi idő, amíg sikerül teljesen megoldani a problémát. Nyilván itt fontos, hogy időben menjünk vissza az orvoshoz, tartsuk be az ajánlott és kötelező dolgokat.

Nagy kérdés lehet még a tisztántartás, de a Fogorvos Budapest oldalán ehhez is van útmutató, ami segít eligazodni, illetve személyesen is egy egyértelmű és sokoldalú segítséget kapunk.

Mindenesetre, türelemmel nagyon szép eredményt lehet elérni, olvasható ezen az oldalon, ami nekem személy szerint nagyon szimpatikus.