vanília
Vanília

Van aki egyszerűen imádja a vaníliát. Süteménybe, forró italba, de még az autója illatosítója is vanília. Természetesen különbséget kell tennünk az eredeti vanília és az aroma között, hiszen nem egy dolog a kettő. Persze az aroma is vanília felhasználásával készül, de az autóillatosító és a vaníliarúd között igen nagy különbséget lehet felfedezni, ha egymás mellé helyezzük és megszagoljuk őket. Hiába, mégis rengetegen szeretik használni az ilyen illatú kozmetikumokat is. Van benne valami mámorítóan bódító hatás. Ugyanígy különbözik az aromásított vaníliáscukor és az eredeti termés is. Hiszen például, ha két egyforma süteményt sütünk, de az egyikbe ezt, a másikba pedig azt tesszük, akkor nem azonos ízvilágú süteményeket kapunk. Állagban, színben ugyan megegyeznek, de az illatuk és ízük különböző lesz. Aki a vaníliás cukorhoz szokott, annak a másik érdekes lesz, de az intenzitásának köszönhetően az eredeti vanília felhasználása sokkal jobb élménybeli eredményt hoz. Igaz házilag is adhatunk egy kellemes vaníliás ízt a cukornak. Nem kell mást tenni, mint a félbevágott és kikapart vastag héjat beledugni a cukorba.